Economia 10/07/2021

Més de 3.000 negocis de Mallorca afectats pel covid-19 s'han beneficiat d'ajudes públiques

Els sectors econòmics de 20 municipis de l'illa han cobrat 6,5 milions del Govern, el Consell i els ajuntaments

ARA Balears
1 min
Una botiga del centre de Palma ofereix descomptes pel Black Friday. / ARA BALEARS

PalmaLes ajudes que donen conjuntament el Govern, el Consell de Mallorca i els ajuntaments ja han beneficiat més de 3.000 negocis i autònoms de l'illa afectats per la pandèmia, segons ha informat la institució insular aquest dissabte en un comunicat. A través de la Fundació Mallorca Turisme, aquesta jornada s'han distribuït 1,1 milions, que se sumen als 5,4 milions que s'han pagat en les darreres setmanes.

Aquests recursos econòmics corresponen a les ajudes directes convocades per les administracions públiques per minvar els impactes produïts per les restriccions contra el coronavirus en el teixit empresarial local de Mallorca.

Encara, però, queden moltes convocatòries d'ajudes obertes que es poden demanar a través de la pàgina web Ajuts Mallorca. De fet, tot i que s'han pagat 6,5 milions d'euros, cal tenir en compte que les partides dels 22 municipis que aporten subvencions sumen 15,5 milions.

Els pobles que hi participen són Palma, Alcúdia, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem.

El pressupost de totes les ajudes provenen del fons comú del Consell, el Govern i els consistoris, al qual cada institució ha aportat la mateixa part proporcional, un 33%, exceptuant els casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, que hi han fet una aportació major.

stats