Economia 29/12/2020

Mor enverinat als 39 anys el magnat xinès dels videojocs Lin Qi

La policia de Xangai ha detingut un directiu del mateix grup que dirigia Qi

Ara
1 min
Lin Qi, conseller delegat de Yoozoo Games, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller delegat de Yoozo Games, Lin Qi, va morir el dia de Nadal, suposadament enverinat per Xu Yao, un directiu de la subsidiària cinematogràfica de la mateixa companyia. El magnat dels videojocs, de 39 anys i una de les 1.000 persones més riques de la Xina segons la revista Hurun (850 milions d'euros de fortuna), va ser hospitalitzat dimecres de la setmana passada, i segons el portal de notícies local Sixth Tone la policia de Xangai va detenir el seu company de feina acusat d'haver-lo enverinat.

Segons el diari digital privat Caixin, el detingut estava encarregat de l'adaptació cinematogràfica de la novel·la de ciència-ficció El problema dels tres cossos, de la qual Yoozoo havia adquirit els drets per al cinema el 2014 poc després de crear la filial que s'encarregaria de projectes d'aquest estil. La subempresa disposava d'un pressupost de 200 milions de iuans (25 milions d'euros). La pel·lícula en qüestió porta diversos retards acumulats i el febrer d'aquest any Yoozoo va anunciar un acord amb Netflix perquè la plataforma produís una sèrie basada en la mateixa novel·la.

El motiu darrere el suposat assassinat encara no ha estat divulgat. Malgrat tot, la premsa xinesa parla de l'empitjorament dels resultats econòmics de Yoozoo els últims anys a causa de la gran competència al sector. Així i tot, l'empresa havia detectat una millora arran de la crisi del covid-19, que va provocar un augment en l'ús dels videojocs durant el confinament. La companyia ha desenvolupat un videojoc de Joc de trons i és responsable de la sèrie de jocs League of Angels.

Des que va saber-se que Lin Qi estava hospitalitzat, les accions de l'empresa (que cotitza a la Borsa de Shenzhen) han perdut gairebé un 13% del seu valor.

stats