Tecnologia
Economia 26/01/2023

El Mobile preveu reunir uns 80.000 congressistes i estima un impacte de 350 M€

L'esdeveniment continua acostant-se a les xifres prepandèmia i congregarà 2.000 empreses expositores del 27 de febrer al 2 de març

ARA
3 min
El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, durant la presentació del congrés.

BarcelonaEl Mobile World Congress (MWC) preveu reunir unes 80.000 persones en la seva edició d'aquest 2023 i generar un impacte econòmic superior als 350 milions d'euros, unes xifres considerablement superiors a les de l'any passat, però lluny encara de les d'abans de la pandèmia. L'esdeveniment, que va allargar el contracte amb Barcelona fins al 2030 amb voluntat de permanència, se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març.

En la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment, el director general de GSMA, la patronal organitzadora de la fira, Mats Granryd; el seu conseller delegat, John Hoffman, i la cap de màrqueting d'aquesta patronal de la indústria mòbil, Lara Dewar, han explicat aquest dijous que esperen més de 2.000 empreses expositores i la firma d'uns 7.400 contractes temporals amb motiu del congrés.

L'edició del 2022, la primera que es va celebrar en termes de relativa normalitat després de la irrupció de la pandèmia, va congregar més de 60.000 congressistes i va generar un impacte de 240 milions d'euros. Així doncs, els organitzadors pronostiquen xifres superiors a les de l'any passat, però encara lluny dels nivells del 2019, abans de la irrupció del covid-19, quan els assistents van ser 109.000 i l'impacte econòmic, de 473 milions.

Amb tot, al Mobile del 2023 encara es veuran algunes de les conseqüències de la pandèmia. Per exemple, es preveuen menys congressistes xinesos dels que hi havia abans del 2020. La mobilitat internacional no s'ha normalitzat del tot al gegant asiàtic i l'evolució dels contagis segueix obligant a mantenir alguns controls sanitaris als ciutadans d'aquesta nacionalitat.

En aquest sentit, Hoffman ha assegurat que hi haurà "molta gent" de la Xina, més de la que es podria esperar, tot i que ha admès que "no tanta com abans de la pandèmia". Al Mobile d'aquest any no s'efectuaran controls sanitaris addicionals, tampoc per als congressistes xinesos. A més, un altre senyal de la recuperació del congressista d'aquesta nacionalitat és que Huawei serà l'expositor més gran de la fira, amb un augment d'un 50% la superfície del seu estand.

Menys telefonia mòbil

Amb el pas dels anys la telefonia mòbil, un dels plats forts d'aquesta cita mundial del sector de les telecomunicacions, ha cedit protagonisme fins al punt que el congrés abraça un concepte d'indústria molt més ampli: al Mobile hi veurem debats i presentacions de productes de sectors molt diversos, des del transport al metavers, passant pel comerç electrònic. Els estands que es podran visitar estaran relacionats amb la tecnologia 5G i 6G, la realitat virtual, el fintech o la indústria 4.0. En l'edició d'aquest 2023, segons ha revelat Dewar, més de la meitat dels congressistes seran d'aquest tipus d'indústries "adjacents" a la de la telefonia mòbil. Això també es notarà en el ventall de companyies expositores: Huawei, Ericsson, Samsung o Nokia estaran acompanyades per Airbus, Accenture, Microsoft o JP Morgan.

Entre els principals ponents anunciats aquest dijous destaquen el president i conseller delegat de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; la consellera delegada d'Orange, Christel Heydemann, i el conseller delegat de la multinacional danesa de logística Maersk, Vincent Clerc. Aquest any el congrés paral·lel per a start-ups 4YFN, que abans de la pandèmia s'havia celebrat al recinte de Fira a Montjuïc, se situarà al pavelló 8, amb més de 700 firmes.

D'altra banda, en aquesta edició també hi haurà un espai denominat Journey to the Future (viatge al futur) en el qual s'exhibirà la càpsula Hyperloop, ideada per Tesla i SpaceX, així com una nova instal·lació impulsada en col·laboració amb el Futbol Club Barcelona que es dedicarà a la indústria de l'esport.

stats