Economia 18/03/2021

Més de 6.000 illencs ja reben l'Ingrés Mínim Vital

L'Institut Nacional de la Seguretat Social ha aprovat 2.332 expedients i n'ha denegat 17.958

ARA Balears
2 min
Cues en una parròquia de persones recollint bosses d’aliments. / MANOLO GARCÍA

PalmaL'Ingrés Mínim Vital ha superat els 6.000 beneficiaris a les Illes durant aquest mes de març. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears a través d'un comunicat, aquesta prestació arriba a 2.295 famílies de l'arxipèlag, i 2.677 dels perceptors són menors d'edat. Cada llar perceptora de l'ajuda rep de mitjana 500,98 euros mensuals, una quantitat que supera els 459,95 euros que es perceben, de mitjana, al conjunt de l'Estat.

Segons han detallat en el comunicat, l'Institut Nacional de la Seguretat Social a les Balears ha tramitat un 98% dels 20.669 expedients que ha rebut. Des que es va posar en marxa aquesta ajuda l'Institut Nacional de la Seguretat Social ha aprovat 2.332 expedients i n'ha denegat 17.958. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que les sol·licituds que s'han denegat és per haver superat els nivells de renda i patrimoni màxims exigits. A més, ha informat que 379 expedients encara estan en procés de ser esmenats, perquè hi ha errors.

La delegada del govern, Aina Calvo, ha destacat la importància de l'Ingrés Mínim Vital per garantir "la justícia social i la solidaritat cap a les persones més vulnerables en un moment de crisi com l'actual", i ha destacat l'esforç i la feina dels treballadors del servei i de la resta de les administracions públiques en la gestió d'aquesta figura.

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat, també, que en el conjunt de l'Estat, l'Ingrés Mínim Vital ha arribat aquest mes a 203.000 llars, en què viuen més de 565.000 persones. A més, ha destacat que la prestació té especial incidència en la lluita contra la pobresa infantil, com ho demostra el fet que més del 70% de les famílies que la reben tenen almanco un menor a la seva unitat de convivència.

stats