Economia 01/07/2021

Més de 100.000 empreses de les Balears s'han vist amenaçades pel covid-19

Segons la Fundació Impulsa, un 95,5% de les microempreses han dubtat de la seva viabilitat

ARA Balears
1 min
Un restaurant de Palma tancat.

PalmaEls efectes generats per la crisi del covid-19 ha amenaçat la viabilitat de més de 100.000 empreses de les Balears. Així ho recull un informe de la Fundació impulsa, que ha conclòs que un 95,5% de les microempreses i un 3,8% de les empreses petites han dubtat de la seva viabilitat.

El director tècnic de la Fundació, Antoni Riera, ha assenyalat que l'empresa balear "es va endinsar en el nou escenari amb una situació econòmica favorable, a pesar que a finals de 2019 es començassin a observar alguns signes de relaxació en els resultats, tant en termes de facturació com de beneficis".

Segons revela l'estudi, les unitats actives del teixit no agrari de les Illes van tancar els seus darrers comptes prepandèmia amb una rendibilitat financera d'un 12%, percentatge inferior al registrat l'exercici anterior (14,3%).

D'acord amb aquests resultats, el teixit empresarial ha mostrat, segons ha apuntat Riera, "una capacitat financera de partida gens negligible per afrontar aquests temps tan difícils, si bé una vegada superada aquesta etapa serà necessari reprendre les assignatures pendents en matèria de productivitat".

Amb tot i això, Riera ha destacat que "les empreses han de trobar novament el marge necessari per a la inversió, perquè amb aquesta crisi també s'obren noves oportunitats per accelerar, des de l'eficiència i la innovació, la nostra capacitat competitiva".

stats