Economia 15/06/2021

El sector turístic mallorquí preveu tancaments d'empreses si no venen els britànics

El Govern d'Anglaterra ha decidit no recomanar viatjar fins al 19 de juliol

1 min
Una treballadora de l'Hotel Riu Concòrdia.

Palma"La decisió del Govern britànic provocarà el tancament d'empreses de Balears i d'Anglaterra", així ha valorat la prolongació de l'aixecament de mesures per part de l'Executiu anglosaxó el president de l'Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, Juan Manuel Ordinas. Unes declaracions que ha recollit PIMEM que fan patent la preocupació creixent del sector turístic mallorquí després que el govern de Boris Johnson hagi decidit no recomanar la mobilitat fins al 19 de juliol.

Ordinas, per la seva banda, creu que es tracta d'una decisió més política que sanitària, ja que així la població britànica farà despesa dins el seu propi país i ajudarà a la recuperació econòmica després de la pandèmia. Així i tot, altres patronals, com l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic de les Balears (Habtur), amb el seu president Antoni Barceló com a portaveu, han deixat constància que la decisió afecta sobretot a les zones de Pollença, Andratx, Calvià, tradicionalment d'influència turística britànica. Barceló ha instat a reaccionar ràpidament i a "cercar altres mercats per substituir el turista anglès." Ha destacat que un d'aquests mercats ha de ser l'estatal.

Finalment, el president de l'Associació de Vehicles de Lloguer de les Balears (AEVAB), Ramon Reus, ha assegurat que la decisió afecta fins a un 40% dels associats i "paralitza entre un 10 i un 15% de les empreses associades." Ho ha descrit com un "cop molt dur", ja que aquesta decisió farà que no es pugui començar a treballar.

stats