Economia 22/04/2024

La compra d'habitatges continua en caiguda lliure a les Balears

En canvi, els preus continuen augmentant

ARA Balears
1 min
Els preus dels habitatges continuen augmentant, tot i la caiguda del mercat

PalmaEl mercat immobiliari illenc continua en crisi. Mentre que el preu dels habitatges de les Balears continua augmentant mes rere mes, la realitat és que la compravenda d'immobles a l'Arxipèlag cau contínuament. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el mes de febrer es va registrar un descens d'un 10,3% en les transicions immobiliàries, la xifra més elevada de tot l'Estat després de les Illes Canàries.

De fet, la tendència que es viu a l'Arxipèlag és completament contrària a la que es viu en el conjunt espanyol. Mentre que a l'Estat s'ha incrementat un 5,77% la compravenda d'habitatges, a les Balears la caiguda és superior al 10%. Així, segons ha detallat l'INE, durant el segon mes de l'any es van vendre a les Illes 1.082 immobles, 228 d'habitatges nous i 879 de segona mà.

Pel que fa a les finques rústiques, el segon mes de l'any es van fer 883 transmissions, 320 de les quals corresponen a herències; 305, a compravendes; 75, a donacions; 3, a permutes, i 180, a operacions d'un altre tipus.

stats