Economia 11/02/2022

Els menors que vinguin de fora de la UE podran entrar a Espanya amb una PCR negativa

El govern espanyol ha flexibilitzat els requisits dels joves d'entre 12 i 17 anys, que fins ara havien de tenir la pauta completa de vacunació

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaEl govern espanyol ha flexibilitzat els requisits sanitaris perquè els més joves de fora de la Unió Europea puguin entrar al país. Aquest divendres el BOE ha publicat la modificació dels requisits sanitaris per poder entrar a Espanya per als menors d'entre 12 i 17 anys, que determina que a partir de les 00 h del 14 de febrer hi podran accedir sense presentar la pauta completa de vacunació contra el covid-19 i bastarà que presentin una prova diagnòstica negativa feta 72 hores abans de l'arribada al país.

Així mateix, els menors de 12 anys, que viatgin amb un adult, seguiran amb els mateixos requisits que hi havia fins ara, és a dir, sense prova ni passaport covid. L'ordre del BOE recorda que la vacunació "és un instrument clau" per combatre la pandèmia del coronavirus, però el fet que hi hagi molts països que tenen problemes per obtenir el vaccí pels menors de 18 ha fet que el govern estatal "hagi considerat convenient establir condicions específiques per a aquestes persones".

La relaxació per a aquest col·lectiu s'ha publicat després que la BBC avisàs que l'exigència de la doble vacuna per a les persones de més de 12 anys allunyava el turisme britànic d'Espanya. La situació, segons la BBC, era especialment preocupant a les Illes Canàries, una destinació molt popular per als britànics durant el mes de febrer, quan totes les escoles del país tanquen una setmana, aquest any a partir del dilluns 14.

stats