Economia 05/10/2018

Menorca presenta aquest cap de setmana a la Fira Orígens d'Olot el seu producte local

La cuinera Sílvia Anglada farà demà una demostració en viu i els productors facilitaran diumenge la degustació d'aliments menorquins

Ivan Martín
1 min
La Fira Arrels que organitza el Consell Insular de Menorca és una adaptació de la Fira Orígens, on la delegació local prendrà part.

MaóUna delegació de productors de Menorca participen aquest cap de setmana i per primera vegada a la Fira Orígens, d'Olot, un certamen agroalimentari de productes de qualitat. Cal recordar que l'esdeveniment en terres gironines és l'inspirador de la Fira Arrels, que organitza el Consell Insular de Menorca. La Fira Orígens ha inclòs, en la setena edició, Menorca, com a territori convidat, amb una participació destacada en l'apartat expositiu i de demostracions.

Els productors locals que s'han desplaçat a Olot pertanyen a les empreses Embotits Raima, l'Associació de Vaca Vermella Menorquina, Xoriguer, Inpan, Formatges i Embotits Binibeca i Formatges S'Arangí. Tots ells gaudiran d'un estand propi sota el paraigua de la marca creada pel Consell Insular Made in Menorca. L'objectiu és donar a conèixer les potencialitats del producte autòcton. A més, la propietària del restaurant menorquí Es Tast de Na Sílvia, la cuinera Sílvia Anglada, participarà demà a l'espai 'Aula Cuina' i compartirà protagonisme amb els prestigiosos xefs Carles Gaig (Restaurant Gaig), Frank Agudo (Tíckets) i Jordi Llobet (Món). D'altra banda, els productors disposaran diumenge de 45 minuts a l''Aula Tast' per presentar en públic el programa de degustacions.

El conseller insular de Promoció Econòmica, Miquel Company, que es desplaçarà a Olot per donar suport a la delegació menorquina, ha destacat "l'oportunitat que representa per a nosaltres la Fira Orígens per fer més forta la marca Made in Menorca, amb tot el potencial que porta incorporat gràcies a la qualitat dels productes que es fan aquí". La Fira Orígens va rebre en l'edició de l'any passat 8.000 visitants i es van vendre 48.000 tiquets de degustacions.

stats