Economia 31/10/2021

La meitat dels aturats a les Balears són de llarga durada

Segons ha informat CCOO, la majoria de les persones aturades a les Illes ho estan des de fa més d'un any

ARA Balears
1 min
SOIB de Palma.

PalmaEl 50% dels desocupats a les Illes Balears fa més d'un any que ho estan. Així ho ha confirmat el sindicat Comissions Obreres, el qual ha demanat una solució urgent al Govern per a totes les persones que es troben en aquesta situació.

A més, des del sindicat s'ha alertat que, malgrat la recuperació econòmica i la disminució de l'atur en els darrers mesos de temporada turística, els aturats de llarga durada s'han certificat més. Per CCOO, el problema s'ha de tallar tan aviat com sigui possible per evitar una 'desconnexió' que es produeix amb el món laboral quan s'està tant de temps a l'atur, a més dels problemes econòmics que suposa.

"Necessitam una solució urgent perquè ningú no quedi enrere", han expressat des del sindicat de treballadors. Amb això, ha instat tots els agents socials a "treballar de manera conjunta perquè les persones desocupades de llarga durada puguin qualificar-se i requalificar-se", no només en els sectors turístics, sinó també en els emergents, perquè puguin trobar un lloc de feina estable.

stats