La meitat de la central del Murterar tancarà el 2020

El secretari d'Estat d'Energia viatjarà a Mallorca per concretar l'acord amb l'Executiu autonòmic d'una mesura prevista a la llei de canvi climàtic

El Murterar tancarà la meitat de la central l'any 2020. Ho ha anunciat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, aquest dimecres després d'una reunió a Madrid amb el secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez Abascal. Amb aquest acord es concreta la mesura de tancament progressiu de la central, que el 2025 quedarà totalment tancada, segons es preveu a la futura llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern.

En la trobada s'ha acordat una reducció de les emissions i de la producció energètica contaminant a les Illes Balears. Pons ha destacat la predisposició del govern espanyol a escoltar les propostes de l'Executiu autonòmic referents a les centrals elèctriques del Murterar i de Maó.

A més de les mesures previstes al Murterar, que tancarà dos grups el 2020 i preveu el tancament definitiu del conjunt de la central per a l'any 2025, a la trobada s'ha acordat augmentar la inversió prevista per a la central de Maó de 15 milions d'euros a 18,5 milions. Pel que fa a Eivissa, el mes que ve s'activarà un cable elèctric que connectarà Mallorca amb l'illa. Aquesta iniciativa és significativa, ja que permetrà el tancament dels grups de fuel d'Eivissa.

El govern espanyol ja ha comunicat que està d'acord amb el tancament progressiu de la central del Murterar, que tindrà lloc el 2020, tot i que encara han d'acabar de concretar la proposta. Per aquest motiu, Domínguez viatjarà a Mallorca en les pròximes setmanes. 

A la reunió d'aquest dimecres també hi han assistit la directora general de Política Energètica del Ministeri d'Indústria, Maria Jesús Martín, i el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, Joan Groizard.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF