Economia 01/02/2019

Les matriculacions en dièsel cauen un 48,2% a les Balears

Les xifres coincideixen amb l'anunci de la prohibició d'aquest combustible, previst a la Llei de Canvi Climàtic de les Illes.

Ara Balears
1 min
Els dièsel, en caiguda lliure: només representa el 38% dels cotxes nous

PalmaLes matriculacions de vehicles dièsel a les Balears han disminuït un 48,2% aquest gener respecte al mateix període de l'any passat, mentre que els de benzina han pujat un 17,2%. Les xifres coincideixen amb l'anunci de la prohibició d'aquest combustible, previst a la Llei de Canvi Climàtic de les Illes.

Al conjunt de l'Estat, les matriculacions de vehicles de benzina han augmentat un 8,7% el gener, fet que suposa el 60% de totes les vendes, fins a 56.154 unitats. A més, segons dades facilitades per les associacions de fabricants, venedors i concrecionaris, a Espanya s'han comercialitzat 93.546 vehicles, un 8% menys que el gener passat.

Pel que fa a les matriculacions d'automòbils propulsats per dièsel, aquestes han caigut un 36,3% respecte de l'any 2018, fins a situar-se en 27.035 unitats i suposar el 28,9% de les vendes.

La compra de vehicles elèctrics, híbrids o d'hidrogen han representat un 11,1% del mercat el gener, després d'haver registrat una pujada del 36,8%, fins als 10.357 automòbils.

Crítiques

L'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) denuncià a principis d'aquest any a la Comissió Europea i al Consell per a la Unitat de Mercat, dependent del ministeri d'Economia i Empresa, el projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica del govern balear que prohibirà, amb diferents terminis, la circulació dels vehicles de combustió.

Segonsva informar l'Anfac en un comunicat, aquesta norma, en avançada fase de tramitació, inclou la prohibició que puguin circular per les Illes, a partir del 2025, vehicles dièsel (cotxes i motos) que, en canvi, circularan legalment a la resta d'Espanya i de la Unió Europea.

stats