Economia 29/09/2020

Maó iniciarà una roda de contactes amb les patronals per traçar una estratègia econòmica

La institució preveu que la situació els pròxims mesos serà "complexa i complicada"

Ivan Martin
2 min
El batle de Maó, Hèctor Pons, lidera la reacció de l'administració davant els efectes de la pandèmia.

MaóL’Ajuntament de Maó iniciarà converses els pròxims dies amb representants de les patronals socioeconòmiques amb l’objectiu d’elaborar una estratègia d’ajudes per reduir l’impacte de la crisi sanitària causada pel covid-19 i afrontar els mesos d’hivern, que, segons la previsió de la institució, es presenten “complexos i complicats”.

Així ho ha reconegut aquest dimarts el batle de Maó, Hèctor Pons, que confia en les particularitats del municipi per reforçar el teixit productiu. “A diferència d’altres ciutats, no depenem tant del turisme i volem reforçar el comerç, la restauració i la indústria, motiu pel qual cal fer una roda de contactes per conèixer la situació actual de les empreses i les seves previsions”, assenyala.

Les ajudes, segons Pons, “no han de ser necessàriament en forma de subvencions”, i ho explica el fet que “els empresaris no volen viure mai de les subvencions, ens demanen polítiques que els puguin beneficiar, però que al mateix temps reactivin terceres empreses o proveïdors, així com mantenir els llocs de feina dels seus treballadors”.

La situació a Maó no serà fàcil a l’hivern; de fet, el batle adverteix que els serveis socials de l’Ajuntament estan donant servei “a gent que mai no havia sol·licitat ajuts”, però assegura que treballen “perquè cap família quedi desatesa els pròxims mesos”.

D’altra banda, Pons ha emfasitzat la necessitat de dinamitzar el municipi a l’àmbit insular, potenciant el teixit comercial i de la restauració. De tota manera, també aposta per esdeveniments com la cursa 5/10 Milles Ciutat de Maó o el World Padel Tour, amb un clar repte: “Ens interessa omplir els hotels d’interior perquè duen clients de qualitat que dinamitzen els establiments del seu entorn”.

Per últim, reconeix que traslladà a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la petició dels empresaris de l’oci nocturn d’ampliar els horaris i flexibilitzar les restriccions derivades de la pandèmia: “No és el mateix una discoteca que un bar que serveix les copes a una terrassa. Per a un autònom, ingressar en aquests moments 100 o 200 euros pot ser vital”.

stats