Economia 01/12/2020

El Consell de Mallorca destinarà 600.000 euros a projectes de desenvolupament rural

Les subvencions, que provenen de fons europeus, pretenen crear ocupació i activitat econòmica sostenible a 36 municipis de l'illa

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears.

PalmaMallorca Rural ha presentat una convocatòria de subvencions a projectes rurals per un valor total de 600.000 euros. L'entitat s'encarrega de dinamitzar la zona rural de l'illa mitjançant Leader, una línia del Programa de Desenvolupament Rural de la PAC europea. A més d'estar presidida pel Consell de Mallorca, en formen part la Conselleria d'Agricultura del Govern balear (a través del Fogaiba), els ajuntaments de la zona Leader i entitats de caràcter privat del sector agrari.

La quantia màxima subvencionable per projecte és de 20.000 euros, que han de servir per dur a terme actuacions que preservin els ecosistemes dependents de l'agricultura, millorin la competitivitat de l'agricultura, restaurin elements amb valor patrimonial i promoguin l'eficàcia dels recursos per adaptar-se al canvi climàtic. Amb aquesta partida, es pretén subvencionar programes sostenibles a l'àrea rural de 36 municipis de l'illa.

Pel president de PIMEM, Jordi Mora, aquest anunci "arriba en un moment molt oportú i necessari". El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha destacat el compromís de les institucions membres de Mallorca Rural i de les entitats privades per "dinamitzar les zones rurals dels municipis i crear activitat sostenible".

stats