Dades de Turespaña
Economia 16/05/2024

L'ocupació al sector turístic creix l'abril a les Balears un 5,5% en comparació al 2023

Així es desprèn de les dades ofertes aquest dijous per Turespaña

ARA Balears
1 min
Un cambrer.

PalmaL'ocupació al sector turístic de les Balears ha experimentat l'abril un creixement interanual del 5,5%, fet que suposa en termes absoluts sumar 7.538 nous afiliats i l'augment relatiu més important de l'Estat. Així es desprèn de les dades ofertes aquest dijous per Turespaña, que indiquen que, en termes generals, els afiliats a la Seguretat Social vinculats a activitats turístiques van arribar el mes d'abril als 2,8 milions, cosa que representa un increment del 3,1% respecte del mateix mes del 2023 (84.591 nous treballadors).

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha dit que aquestes dades corroboren que l'esforç del sector per desestacionalitzar el turisme està contribuint a millorar "la qualitat de l'ocupació, amb més estabilitat i amb professionals més qualificats". Hereu ha assegurat que continuarà treballant perquè "prosperitat econòmica i turisme sostenible vagin plegats", amb una activitat turística enfocada "a la qualitat sense oblidar-ne la quantitat". L'ocupació turística ja suposa el 13,3% del total d'afiliats a l'economia del país, que en conjunt va créixer un 2% aquest mes.

Per comunitats, l'ocupació al conjunt d'hostaleria, agències de viatges i operadors turístics va augmentar a totes, excepte a Ceuta i Melilla. En termes relatius, destaquen els augments interanuals de les Balears (5,5%) i les Canàries (4,7%). En xifres absolutes, l'increment més gran es va donar a la Comunitat de Madrid (9.705 afiliats més), seguida de les Balears (7.538 nous afiliats), les Canàries (amb un augment de 7.521 afiliats) i Catalunya (6.618 afiliats més).

stats