IPC
Economia 12/04/2024

L'IPC pujà fins al 3,2% el mes de març amb la restauració al capdavant de l'alça de preus a les Balears

On més van caure en taxa interanual els preus va ser en vestit i calçat, un -3,4%

ARA Balears
2 min
Els comerciants asseguren que es perden llocs de feina

PalmaL'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar al 3,2% a les Balears al març en la taxa interanual, sis dècimes per sobre de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). On més van pujar els preus a les Balears respecte del mateix mes de l'any anterior va ser en restaurants i hotels, un 4,9% més que al març de 2023 (+0,4 punts respecte de la taxa interanual anotada el mes anterior); aliments i begudes no alcohòliques, un 4,6% més (-0,3 punts); altres béns i serveis, un 3,5% més (-0,6 punts), i transport, un 3,4% més (+0,9 punts).

Al costat oposat, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en vestit i calçat, un -3,4% (+0,3 punts respecte de la taxa del mes precedent), l'única categoria en la qual es van reduir. Amb la pujada de març la taxa interanual torna a incrementar-se a la regió després d'haver descendit el mes anterior. Les Balears són la segona comunitat que més va augmentar la taxa interanual, només per darrere de Navarra, que va créixer nou dècimes. Les que menys van pujar la seva taxa anual van ser el País Basc (una dècima) i Cantàbria i Andalusia (dues dècimes).

En termes mensuals, la inflació a les Balears va augmentar un 0,8%, mentre que durant el temps que ha passat d'enguany la pujada ha arribat a l'1,2%. En finalitzar el mes de març, les taxes més elevades d'IPC les presentaven Extremadura (3,6%), Canàries (3,5%) i Galícia (3,5%). Contràriament, es van situar la Rioja (3%) i Cantàbria(3%). A escala estatal, l'IPC va augmentar un 0,8% al març en relació amb el mes anterior i va elevar 0,4 punts la taxa interanual, fins al 3,2%.

stats