Economia 17/03/2022

L'IDI invertirà 310.000 euros en la transformació de la indústria balear

Enguany s'ha incrementat el pressupost en 40.000 euros

ARA Balears
2 min
El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, presentant els ajuts.

PalmaL'Institut d'Innovació Balear de les Illes Balears (IDI) invertirà 310.000 euros en la transformació de la indústria balear mitjançant una línia d'ajuts destinada a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. Segons han informat en un comunicat, enguany s'ha incrementat el pressupost en 40.000 euros i les subvencions, en format de xecs de consultoria, es poden sol·licitar fins dia 15 d'abril.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest dijous els ajuts a la indústria juntament amb el director general d'Indústria, Antoni Morro, i la directora gerent de l'IDI, Mariona Luis. Yllanes ha remarcat que "més de 150 indústries de les Balears ja s'han beneficiat de les anteriors convocatòries dels xecs", ja que tenen una bona acollida.

A més, el vicepresident ha afirmat que "tal com constaten els fons europeus, un dels motors per a la millora de la competitivitat industrial és la digitalització i l'accés als mercats internacionals, així com la lluita contra l'efecte del canvi climàtic i el foment de l'economia circular". Des del Govern han remarcat que aquesta iniciativa permetrà que més d'un centenar de petites i mitjanes empreses industrials consolidin el camí de transformació per a una indústria més competitiva a les Illes.

Els xecs de consultoria es complementen amb els ajuts de la Direcció General de Política Industrial en matèria de digitalització, ja que les empreses, gràcies als xecs, poden definir el full de ruta i posteriorment acollir-se a la convocatòria de modernització de l'estructura productiva i digital per finançar la implementació de les accions previstes en el pla. Les empreses que sol·licitin l'ajut rebran l'assistència d'un consultor especialitzat que els guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs es farà a través de la seu electrònica de la CAIB i de la web de l'IDI.

L’ajut que s’ha presentat contempla tres línies
  • Primera iDigital per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran 60 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització.
  • Segona iExporta: els beneficiaris rebran 36 hores de consultoria per a l’elaboració d’un pla estratègic d’internacionalització, així com per a la definició i posada en marxa del pla de màrqueting internacional en un mercat concret.
  • Tercera iSostenibilitat: les empreses rebran 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions de gasos amb efecte hivernacle, i proposar un pla de reducció d’aquestes emissions.
stats