Economia 25/05/2022

L'ATIB inicia el servei Renda Àgil per ajudar a fer la declaració de l'IRPF

Es compleix el 25è aniversari d'aquesta campanya

ARA Balears
2 min
La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, durant la presentació d’aquesta nova edició.

PalmaL'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) comença el servei Renda Àgil d'enguany per ajudar a fer la declaració de l'IRPF de l'exercici 2021, en el 25è aniversari d'aquesta campanya. Segons ha anunciat el Govern, a partir d'aquest dimecres es poden fer les sol·licituds –a la línia telefònica 971 76 76 76 i per internet al lloc web www.atib.es - per concertar entrevistes amb residents de 35 municipis de les Illes, de manera complementària al servei que ofereix l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) a les seves oficines a altres cinc municipis.

La Conselleria d'Hisenda ha destacat que el servei Renda Àgil, habitual cada any, des del 1997, ha ajudat a fer prop de 860.000 declaracions de la renda i ha atès unes 720.000 persones en cites presencials durant tots aquests anys. Enguany, es torna a oferir aquesta ajuda per segon any consecutiu amb plena normalitat després que l'any 2020 s'hagués de suspendre la campanya a causa de la pandèmia. Durant el 2021, el servei va ajudar 3.744 persones a fer la declaració de la renda 2020 i també va estar operatiu durant el mes de juny.

En total, enguany es tornen a habilitar 16 punts d'atenció personalitzada, com l'any passat, per donar cobertura als residents de 35 municipis de les Illes a través de la xarxa d'oficines de l'ATIB i en alguns casos de locals cedits pels ajuntaments, principalment als municipis de la Part Forana de Mallorca, Menorca i Formentera, als quals no arriba el servei de l'agència tributària estatal.

El servei Renda Àgil inclou les prestacions i facilitats següents: la cita prèvia telefònica i per internet, el recordatori de cita via SMS, l'emplenament de les declaracions, la confirmació i modificació de predeclaracions i la presentació de declaracions via internet a l'AEAT. El servei està destinat als contribuents que habitualment no tenen relació amb la Hisenda de l'Estat, llevat de la declaració de la renda. Així, no són susceptibles d'utilitzar-lo els qui obtinguin rendes d'activitats econòmiques, rendes derivades de més d'un immoble arrendat i guanys patrimonials que derivin de més d'una operació.

stats