PIB
Economia 13/04/2023

L'Airef manté les previsions econòmiques per a les Balears: el PIB creixerà un 0,6%

L'economia illenca continua millorant després de la pandèmia

ARA Balears
1 min
En el segon trimestre del 2022, el PIB de l'economia balear ha crescut un 18,4% interanual.

PalmaL'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) preveu que el PIB de les Illes Balears creixi un 0,6% durant el 2023. Aquest dijous han informat que es mantenen les previsions que es van fer a l'informe anterior i, d'aquesta manera, esperen que l'economia illenca continuï a l'alça després que el 2022 es tancàs amb un superàvit d'un 0,1%.

Tot i que no s'esperen canvis en la previsió global, sí que han apuntat diverses diferències en comparació amb les xifres que van oferir en el darrer informe. L'Airef ha assegurat que els nous pressupostos generals de l'Estat suposaran una arribada de fons més elevada del que pensaven, però, per contra, les despeses que haurà d'assumir el Govern balear han augmentat fins al punt de crear un equilibri amb l'augment dels ingressos previstos pels pressupostos estatals.

D'altra banda, l'AireF preveu que els ingressos de la comunitat el 2023, sense tenir en compte els fons del PRTR, augmentin un 10% sobre l'any anterior, aconseguint el 14,9% del PIB. Davant aquest fet, preveuen que el deute de la comunitat autònoma se situarà el 2023 entorn d'un 22,4% del PIB, xifra que és inferior al nivell previst en l'informe anterior.

A més, l'AireF ha emès una nova recomanació a 11 corporacions locals, entre les quals hi ha el Consell de Mallorca, on els demana que analitzin els increments registrats des del 2019 i evitin nous augments de despeses o baixades d'ingressos.

stats