Economia 24/03/2018

Joan Miralles, Aptur: "Estam a punt de perdre una segona temporada"

Més d’un centenar de persones han omplert les primeres jornades professionals convocades per APTUR-Balears a l’Espai de Formació per Habitatges Turístics.

ara balears
2 min
Joan Miralles, Aptur: "Estam a punt de perdre una segona temporada"

PalmaMés d’un centenar de persones han omplert les primeres jornades professionals convocades per APTUR-Balears, celebrades avui al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma. Aquesta primera convocatòria de l’Espai de Formació per Habitatges Turístics obeeix a la intenció de l’associació de referència del lloguer vacacional de professionalitzar aquesta activitat i apostar per la legalitat en el sector.

L’Espai de Formació coincide a més amb l’inici de la campanya de Setmana i Santa i de la temporada 2018. Tot i haver-hi unes bones previsions d’ocupació, com a punt de partida, APTUR-Balears considera que la manca de zonificació a aquesta època de l’any, les errades no resoltes de la Llei de Turisme i les incerteses generades en alguns ajuntaments, com el de Palma, estan fent perillar la temporada turística al lloguer vacacional.

“Molts de propietaris no saben si podran llogar o no els seus habitatges i, per tant, no els poden oferir a les plataformes, just en aquest moment en el qual els turistes europeus estan preparant les seves vacances d’estiu”, ha assegurat Joan Miralles. “Ja vàrem perdre la temporada de l’any passat, a causa de la irrupció de la Llei de Turisme i els seus canvis en mig de l’estiu, i ara estam a punt de perdre una segona temporada”, ha advertit Miralles. “És injust que el lloguer vacacional estigui patint aquesta situació, quan és un dels que més contribueix a la desestacionalització i al repartiment més democràtic dels beneficis del turisme”.

El president d’APTUR-Balears ha recordat que les incerteses normatives en el lloguer vacacional no només afecten els propietaris i els turistes europeus, també a molts de ciutadans de Balears que volen passar les seves vacances a llocs costaners de les illes. “Aquestes persones ara mateix no saben si podran o no llogar un habitatge a llocs costaners tradicionalment turístics. No té cap sentit que cada família compri un habitatge a la costa per passar les seves vacances, quan es pot llogar per uns dies i optimitzar així els habitatges costaners, evitant més construcció”, ha dit Miralles

stats