Economia 02/02/2022

El sector industrial de les Balears demana al Govern la creació d'un corredor logístic

El sector ha demanat que es dugui a terme amb fons europeus

ARA Balears
1 min
Port de Barcelona

PalmaL'Associació d'Insútries fabricants de materials de contrucció de les Illes (Construïm), ha demanat al Govern que es creï un "corredor logístic marítim entre les illes de l'Arxipèlag". Segons l'associació, s'hauria de fer amb l'objectiu de poder ampliar el seu mercat i potencial els productes de quilòmetre zero.

Per Construïm, el projecte s'hauria de fer amb fons europeus, i és per aquest motiu que ho han demanat al conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company durant una reunió que han celebrat. El president de l'associació, Toni Garí, ha explicat els motius pels quals voldrien poder assolir el corredor: "Dotaria de grues als principals ports de les Illes amb l'objectiu que puguin operar vaixells mercants, que són més econòmics que els actuals que comparteixen passatge i mercaderies rodades".

Un altre punt molt rellevant que Construïm ha posat sobre la taula és "connectar les Balears amb el Corredor del Mediterrani". Segons han dit, això "facilitaria les exportacions de la indústria local balear".

Les propostes de l'associació també passen per la creació d'un centre tecnològic "per donar suport a les pimes balears en temes d'R+D+I". Segons han explicat, seria quelcom similar al "kit digital" per pimes, dotat d'almenys 30.000 euros per incentivar la generació d'innovació productiva.

Finalment, l'associació d'industrials també ha demanat "més agilitat" al Govern per posar en marxa els projectes finançats amb els fons europeus, a més que millori la comunicació perquè les pimes no es perdin cap convocatòria.

stats