Economia 29/08/2018

Inditex es desploma a borsa després d'una advertència de Morgan Stanley

El banc d'inversió vaticina una "caiguda gradual" al sector i l'empresa perd avui un 5,66% de valor

Ara
1 min
Zara és la marca insígnia d’Inditex, el líder mundial de la moda.

BarcelonaInditex, el grup tèxtil gallec propietari de marques com Zara, Massimo Dutti, Bershka i Pull & Bear, acumula avui una important caiguda a la borsa espanyola, del 5,66% al final de la sessió. El motiu de la baixada de preu que pateixen els títols de la companyia controlada per Amancio Ortega és un informe del banc d'inversió Morgan Stanley que vaticina que el grup patirà una "caiguda gradual" i una "inevitable reducció a llarg termini" del sector de la distribució.

Morgan Stanley considera que la caiguda del sector de la moda afectarà també la companyia, la cadena més important del món, perquè ja patiria símptomes d'esgotament en el potencial de creixement. Com a conseqüència, rebaixa el preu objectiu de les seves accions en un 19%, de manera que passen de valdre 26 euros a valdre'n 21. Avui les accions d'Inditex han començat a cotitzar en 27 euros i al tancament de la sessió quedava en 26,69 euros.

La multinacional espanyola, diu l'informe, "cada vegada és més sensible a les divises, ha registrat caigudes de marges en els últims cinc anys i afronta les mateixes pressions per canviar de canal que la majoria dels altres grups minoristes de roba". El banc d'inversió considera que els seus beneficis creixeran a un ritme anual del 4%, per sota del 12% previst per altres analistes fins al 2022.

La caiguda de la jornada podria tenir relació amb un altre punt de l'informe: el que diu que els seus pronòstics no es reflecteixen encara en el consens dels analistes i en els múltiples que aplica el mercat. En conseqüència, rebaixa la seva recomanació sobre la companyia a mantenir accions. En tot cas, Morgan Stanley no és el primer que ho diu: el Royal Bank of Canada també havia rebaixat el preu objectiu del grup.

stats