Economia 26/09/2019

Impulsa es compromet a mobilitzar recursos per fer reformes estructurals a l'economia balear

L'entitat, que agrupa 50 empreses de les Illes, ha celebrat el seu cinquè aniversari

Ara Balears
1 min
Francina Armengol ha presidit la reunió de la Fundació Impulsa al Castell Hotel Son Vida

PalmaLa fundació Impulsa, a la qual pertanyen mig centenar d'empreses de diversos sectors de l'economia balear, s'ha compromès aquest dijous a mobilitzar nous recursos públics i privats "per abandonar continuismes i escometre reformes estructurals que abordin el reposicionament competitiu de les Illes en l'entramat regional europeu", segons informa Efe.

Aquesta ha estat una de les consignes acordades per la fundació Impulsa en la reunió que ha fet el patronat coincidint amb el cinquè aniversari de la seva constitució.

En la reunió, els membres de la fundació també s'han compromès a impulsar accions que promoguin la clusterització de l'estructura productiva balear, que facilitin la transformació dels actuals models de negoci, que estimulin la capacitat exportadora de les empreses locals i que activin palanques estratègiques relacionades, especialment, amb l'aprofitament del talent.

La fundació Impulsa, que presideixen de manera rotatòria la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i el Govern, és considerada una plataforma de coneixement estratègic i interacció regional.

En una nota, la fundació Impulsa ha indicat que la realineació dels actors regionals es considera clau a l'inici d'una nova legislatura per reforçar la capacitat de resiliència de l'Arxipèlag, obrir noves vies de progrés entorn de les megatendències globals –com les relacionades amb la digitalització, la transició energètica o l'economia circular– i complir el mandat de directrius europees i marcs globals com l'Agenda 2030.

stats