Economia 28/08/2019

Les Illes són la segona comunitat amb més seguretat en l'ocupació, segons un estudi d'Adecco

L'informe també destaca que les autonomies amb millors condicions laborals són Balears, Catalunya i Navarra

Ara Balears
1 min
Les Illes són la segona comunitat amb major seguretar en l'ocupació, segons un estudi d'Adecco

PalmaCantàbria és la comunitat que ofereix més seguretat en l'ocupació, seguida de Balears i Extremadura, però quan s'analitzen les autonomies amb millors condicions laborals són Balears, Catalunya i Navarra les que se situen al capdavant, segons un informe d'Adecco.

Un de cada quatre aturats de llarga durada de la Unió Europea resideix a Espanya, on el 32,4% de les persones desocupades està en aquesta situació des de fa almenys dos anys, segons destaca la companyia de recursos humans Adecco en el darrer informe sobre oportunitats i satisfacció en l'ocupació.

No obstant això, la taxa espanyola d'atur de llarga durada ha descendit 3,9 punts percentuals en el darrer any (amb dades de l'Enquesta de Població Activa del segon trimestre) i és la més baixa registrada des de març de 2013. Dins de la UE, la taxa espanyola és superada per la de Grècia (50,4%), Itàlia (38,4%) i Bulgària (36,8%).

El salari mitjà se situa en 1.674 euros mensuals, amb un increment anual de l'1,7%. A totes les autonomies creixen els sous, encara que el salari mitjà balear és el que més creix (2,7%) i el basc continua sent el més alt (1.973 euros al mes). Tanmateix, Adecco assegura que el salari mitjà perd en l'actualitat un 0,7% de poder adquisitiu, tenint en compte les dades d'inflació.

stats