Nàutica
Economia 03/08/2023

Les Illes, amb un 17,9% de les matriculacions, la comunitat amb més pes en el mercat nàutic espanyol

En l'àmbit estatal el mercat ha registrat un total de 4.674 matriculacions entre gener i juliol, fet que suposa un creixement de quasi un 5,4%

ARA Balears
1 min
Les Illes Balears representen el 32% del mercat estatal de lloguer d'embarcacions.

PalmaLes Balears s'han situat com la comunitat amb més pes en el mercat nàutic espanyol, amb un 17,9% de les matriculacions entre gener i juliol, segons les dades de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques recollides per Europa Press. La segueixen Barcelona, amb un 10,9%, i Madrid, amb un 7,1%. En l'àmbit estatal, el mercat nàutic ha registrat un total de 4.674 matriculacions entre gener i juliol, fet que suposa un creixement de quasi un 5,4% respecte de l'any anterior. Aquest augment ha estat impulsat especialment per les motos d'aigua i les embarcacions de fins a sis metres d'eslora.

Del total de matriculacions, 2.908 corresponen a embarcacions d'ús privatiu (un 62,2%) i 1.776, a embarcacions destinades al lloguer (37,8%), un segment que, en el període analitzat, ha crescut un 10,4%.

Pel que fa a les eslores menors, de fins a sis metres, són el segment que centra el creixement del mercat nàutic d'ençà que va començar l'any, amb un increment de les matriculacions del 13,2% i una quota de mercat que assoleix el 72,2%. La resta de les eslores continuen en negatiu, segons les dades. A més, les motos d'aigua i les embarcacions pneumàtiques plegables també han experimentat increments del 69,5% i del 32%, respectivament. D'aquesta manera, aquests dos mercats, que reflecteixen dades positives, s'han posicionat com els que sustenten el mercat nàutic estatal enguany.

stats