Economia 09/03/2023

Els illencs necessiten el 55% dels seus ingressos per pagar la hipoteca

Les Balears són l'única regió de l'Estat on els residents han de destinar més de la meitat del sou a cobrir la quota

ARA Balears
1 min
Compra d'habitatges a les Balears

PalmaEl preu de l'habitatge a les Balears continua augmentant any rere any i el percentatge que els illencs han de dedicar a pagar o la hipoteca de la seva casa o el lloguer també viu una tendència ascendent. Segons el darrer estudi del portal immobiliari Idealista, actualment els residents a les Balears han de destinar un 55% dels seus ingressos a pagar la hipoteca i un 39% a pagar el lloguer.

Segons aquestes dades, les Balears són l'única província on els residents han de destinar més de la meitat dels seus ingressos a pagar la quota de la hipoteca. A més, l'Arxipèlag és també la regió on hi ha més diferència entre el preu que han de destinar al lloguer i el de la hipoteca, xifra que s'acosta al 20%.

Pel que fa a Palma, la situació és molt similar a la de les Balears en conjunt. En aquest cas, els residents a la capital de l'Arxipèlag han de destinar un 55% dels seus ingressos a la hipoteca i un 35% al lloguer. Igual que en el cas de les Balears, Palma és la capital espanyola on més diferència hi ha entre el percentatge que es destina a la hipoteca i al lloguer.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la mitjana d'ingressos que els espanyols han de destinar per pagar la hipoteca és del 30%.

stats