Economia 02/10/2019

L'Íbex-35 pateix la pitjor caiguda en dos anys per por a una desacceleració

La resta de mercats internacionals també tanquen la jornada en vermell

Ara
2 min
L'Ibex 35 pateix la pitjor caiguda en dos anys i cau per sota dels 9.000 punts.

BarcelonaLa Borsa espanyola ha registrat aquest dimecres un descens de 2,7%, la pitjor caiguda dels últims dos anys, que ha comportat la pèrdua de la cota dels 9.000 punts. Els mals resultats de l'Íbex-35 han estat acompanyats de la resta dels mercats internacionals a causa de la por a una futura desacceleració econòmica i de les tensions comercials internacionals.

El selectiu espanyol, l'Íbex-35, ha marcat avui una davallada de 253,7 punts (2,7%), la pitjor dada del parquet espanyol des del 2017. La borsa ha tancat la sessió en 8.912,20 punts, cosa que suposa una pèrdua del llindar dels 9.000 punts que va assolir a principis de setembre. Amb aquestes dades, el mercat espanyol es queda amb un guany anual del 4,3%.

El detonant d'aquestes fortes caigudes als mercats internacionals ha sigut la por a una possible desacceleració després dels mals resultats macroeconòmics a Europa i als Estats Units. Les dades sobre l'evolució de la indústria manufacturera, publicades l'1 d'octubre, van quedar molt per sota de les previsions dels analistes tant a Europa com als Estats Units. Aquestes males previsions, juntament amb les tensions comercials internacionals, semblen apuntar a un període de desacceleració en l'economia global.

Pel que fa al mercat espanyol, només dues empreses han obtingut guanys: Acciona i Más Movil, amb un 0,1% cadascun. La resta de 33 valors de l'Íbex, en canvi, han tancat en números vermells. Les pèrdues més sonades han sigut per a Arcelormittal (-5,8%), seguit d'Amadeus, Santander i ACS (amb una caiguda de 4% cadascun).

Creixement de l'atur durant el mes de setembre

A banda de la por a una nova desacceleració econòmica, la jornada també ha estat marcada pels mals registres de l'atur a Espanya durant el mes de setembre. L'atur es va incrementar en 13.907 persones a l'estat espanyol, fet que implica un augment del 0,46% en comparació amb les dades de l'agost. Així doncs, a Espanya hi ha actualment 3.079.711 persones aturades, un 3,8% menys que fa un any. Només en set comunitats autònomes es va registrar una caiguda d'aquest indicador en el novè mes de l'any, amb el País Basc com a líder en la reducció de l'atur.

stats