Economia 18/10/2021

Iberostar serà la primera cadena hotelera a usar hidrogen verd

El grup hoteler ha anunciat que reduirà entre un 2% i un 5% el consum de gas natural als seus complexos

ARA Balears
1 min
La cimentera de Cemex a Lloseta.

PalmaLa cadena hotelera mallorquina Iberostar ha anunciat un acord amb Acciona i Enegás per començar a utilitzar hidrogen verd a les seves instal·lacions. Aquest conveni farà que Iberostar sigui el primer grup hoteler a utilitzar aquest tipus d'energia al sector turístic espanyol. Segons han informat, això reduirà entre un 2% i un 5% el consum de gas naturals als seus hotels.

El combustible es produirà a la nova planta d'hidrogen de Lloseta, que és la que es construirà mitjançant la transformació de l'antiga cimentera del poble del Raiguer. Per la seva banda, Acciona ha assegurat la traçabilitat del subministrament a través de les seves plataformes.

L'acord preveu la venda d'hidrogen i assignació d'entre cinc i deu tones de les més de 300 d'hidrogen verd que es produiran a Lloseta. Com es deia, tindrà un impacte que disminuirà fins a un 5% el consum de gas natural dels hotels, una passa cap a la neutralitat d'emissions de carboni que té com a objectiu l'empresa.

Amb l'acord, Iberostar comença a fer pràctic el projecte europeu Green Hysland, que vol motivar la innovació per promoure un ecosistema d'hidrogen verd a Mallorca per servir d'exemple a altres illes. Aquest projecte també proposa l'ús d'aquesta energia per generar calor per a edificis públics i comercials, i la creació d'una estació de subministrament per a autobusos urbans i vehicles comercials.

stats