Economia 04/11/2019

IAG compra per 1.000 M€ Air Europa, que quedarà sota el control d'Iberia

Amb l'adquisició es pretén convertir Madrid en un gran 'hub' aeri

ARA/ARA Balears
1 min
Un dels avions de Vueling a l'aeroport del Prat.

Barcelona/PalmaIAG ha arribat a un acord amb Globalia per comprar tot el capital social d'Air Europa per 1.000 milions d'euros, que s'abonaran en efectiu al tancament de l'operació, segons ha anunciat aquest dilluns el hòlding aeri. IAG, que és la matriu de companyies com British Airways, Iberia, Vueling, Level i Aer Lingus, ha comunicat l'acord aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Amb la compra, Air Europa quedarà sota el control d'Iberia.

Segons han explicat les companyies, l

hubhubs

El benefici per acció augmentarà durant el primer any complet i la rendibilitat sobre el capital invertit d'IAG pujarà en el quart any després del tancament, assegura l'empresa. S'espera que el tancament de la transacció tingui lloc a la segona meitat del 2020 després d'obtenir les autoritzacions oportunes.

Segons Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, "l'adquisició d'Air Europa suposa afegir a IAG una nova aerolínia competitiva i rendible, fer de Madrid un hub europeu líder i permetre que IAG aconsegueixi el lideratge de l'Atlàntic sud, i així generar un valor financer addicional per als accionistes".

Per Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia, la incorporació de la seva empresa a IAG "suposa un enfortiment del present i futur de la companyia, que mantindrà la línia seguida per Air Europa durant els darrers anys". "Estam convençuts que serà un èxit que Air Europa s'incorpori a un grup com IAG, que ha demostrat durant tots aquests anys la seva aposta pel desenvolupament de les aerolínies que el componen i pel hub de Madrid".

stats