Economia 03/09/2019

Huawei acusa als EUA de llançar ciberatacs contra l'empresa

El gegant asiàtic culpa també el país d'arrestar il·legalment empleats i socis de la companyia

Europa Press
2 min
Edifici principal de Huawei a Dongguan, localitat prop de Shenzhen (Xina)

XinaEl fabricant tecnològic Huawei ha acusat el govern dels Estats Units de llançar ciberatacs contra els sistemes de la companyia. El gegant asiàtic ho ha atribuït a la campanya de les autoritats nord-americanes per obstruir la normalitat en l'operativa de l'empresa xinesa.

"Durant els últims mesos, el govern dels Estats Units ha estat aprofitant la seva influència política i diplomàtica per pressionar altres governs perquè prohibeixin els equips de Huawei", ha assenyalat la companyia. El que sosté l'empresa és que l'executiu de Trump ha estat utilitzant totes les eines a la seva disposició, inclosos els poders judicials i administratius, "així com una sèrie d'altres mitjans sense escrúpols", per interrompre les operacions comercials normals de Huawei i els seus socis.

Entre aquestes actuacions, el fabricant xinès acusa als EUA de "llançar ciberatacs per infiltrar-se en la intranet de Huawei i en els sistemes d'informació interna de la companyia". També responsabilitza el país d'instruir les forces de l'ordre públic perquè amenacin, coaccionin i incitin els empleats actuals i anteriors de Huawei perquè es girin en contra de l'empresa i treballar per a ells, així com d'arrestar il·legalment empleats i socis de la companyia.

Tot i això, el gegant tecnològic reconeix que cap de les tecnologies centrals de Huawei ha sigut objecte de cap cas penal contra la companyia, i que cap de les acusacions del govern dels EUA està basada en prou evidències.

Fuita d'empreses nord-americanes de la Xina

La guerra comercial entre els dos països continua acumulant capítols. Un informe del Consell Empresarial Xinès Nord-americà va assegurar ahir que el 13% de les empreses nord-americanes amb presència a la Xina han abandonat el país o planegen fer-ho. L'argument principal és que la guerra comercial entre les dues potències ha empitjorat en les últimes setmanes.

Les dades publicades ahir especifiquen que només el 3% de les empreses d'aquest perfil tornaran als EUA, mentre que un 10% abandonaran totalment o parcialment el gegant asiàtic per traslladar-se a un altre país. A més, el 17% de les empreses nord-americanes que operen a la Xina van expressar la seva intenció de reduir les inversions al país, davant del 8% que van respondre això mateix a l'enquesta del 2018.

stats