Turisme
Economia 10/11/2023

Els hotels de la Platja de Palma han expulsat 185 turistes per incivisme aquesta temporada

Els hotelers han xifrat en un 86,84% el percentatge d'ocupació mitjana, una quantitat "molt similar" a la dels nivells d'ocupació prepandèmics a la zona

ARA Balears
2 min
Els hotelers de Platja de Palma fan balanç de la temporada turística del 2023

PalmaEls hotels de la Platja de Palma han expulsat un total de 185 turistes aquesta temporada del 2023. Així n'ha informat el president de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma, Pedro Marín, en una roda de premsa en què ha explicat els detalls de la temporada turística a la zona. La majoria dels turistes expulsats eren de nacionalitat alemanya (62%), seguits d'austríacs i suïssos (25%) i dels britànics i holandesos. A més, ha concretat, "el 90% d'aquestes expulsions s'ha produït en una zona molt concreta, entre els balnearis 4 i 7". Marín ha dit també que per combatre l'incivisme volen "més seguretat i més neteja" per part de les administracions. "Necessitam que la presència policial a la Platja de Palma tingui un caràcter preventiu. Per això, preferim tenir més policies a l'abril que al setembre o l'octubre. Si al començament de temporada tenim els mateixos efectius que a la del 2023 serà molt difícil aconseguir el canvi de model que ens proposam", ha explicat Marín, que s'ha compromès a "posar a disposició dels reforços de la Policia Nacional allotjament a preu assequible".

A la roda de premsa, recollida per Europa Press, l'hoteler ha detallat que el percentatge d'ocupació mitjana s'ha situat en un 86,84%, una xifra "bona" i "molt similar" a la de nivells prepandèmics. Cal recordar que el 2019 aquest percentatge va ser d'un 84,20% i, el 2022, d'un 85,67%.

Segons ha dit, els punts percentuals pujats respecte del 2019, i fins i tot d'anys anteriors, com el 2017 i el 2018, fan referència que la temporada s'ha allargat a l'octubre. Marín ha assegurat que el volum crescut no és en els mesos de "juny, juliol i agost, quan es parla de la massificació". "L'octubre del 2019 el percentatge d'ocupació mitjana va ser d'un 69%, davant del 76% del 2022 i el 82% d'aquest 2023", ha dit. El president de l'associació d'hotelers de la Platja de Palma ha subratllat que "tot i que no es pot parlar de desestacionalització, sí que es pot parlar que la temporada s'està eixamplant i no es concentren tots els esforços en els tres o quatre mesos d'estiu , sinó que ja hi ha set mesos i mig de temporada".

stats