Economia 05/06/2021

Els hotelers aposten per atreure turistes d'altres destinacions competidores per compensar la manca de britànics

A més, remarquen que la clau de la recuperació serà la vacunació i la posada en marxa del passaport covid de la UE

ARA Balears
1 min
Hotels de la Platja de Palma.

PalmaLa decisió del govern britànic de mantenir les Balears en el color ambre del seu semàfor i, per tant, les restriccions a l'hora de viatjar a les Illes ha estat un cop dur per al sector turístic de les Illes. Per això, davant la manca de turisme britànic, els hotelers de les Balears estan apostant per atreure viatgers d'altres destinacions competidores directes del nord d'Àfrica i de l'Est d'Europa, que ara tenen una recuperació més lenta.

Així ho han assegurat professionals i directius del sector hoteler que aquest divendres varen participar en el Gran debat hoteler que va organitzar el Grup Via a l'hotel Melià Palma Marina. Durant la jornada, moderada per Carlos Díez de la Lastra, director general de Les Roches Marbella, tots els hotelers varen remarcar que la clau de la recuperació serà la vacunació i la posada en marxa del passaport covid de la UE.

A més, varen subratllar que, després dels resultats de la temporada passada, enguany hi ha indicis i dades evidents de recuperació i que el més important serà recuperar la confiança i reforçar els punts forts de les destinacions. Precisament, el CEO de BlueBay, Ramón Hernández, va reconèixer que l'objectiu d'aquest any "no és tenir beneficis, sinó recuperar la confiança".

Polarització del sector  

Els hotelers de les Illes han admès que la crisi ha posat de manifest que el sector premium ha tingut una major resistència i rapidesa per recuperar-se. Tot i això, insisteixen que no per això desapareixerà el sector mitjà, sinó que hi haurà un moviment cap als extrems.

 

stats