Tecnologia

Un home demanda Apple després que la seva dona descobreixi xats suprimits que enviava a treballadores sexuals

El demandant considera que la multinacional ha enganyat els consumidors en la seva comunicació sobre l'eliminació de missatges personals

ARA
1 min
T’ESTIMO, PERÒ... 
 La rutina de la parella, sobretot quan hi ha fills, és un dels principals motius d’infidelitat.

Apple podria enfrontar-se a una batalla legal realment estrambòtica després que un empresari britànic hagi presentat una demanda de 5 milions de lliures contra la multinacional estatunidenca. Concretament, l'home ha acusat l'empresa d'enganyar els usuaris sobre l'eliminació dels missatges a l'aplicació iMessage, la qual cosa va conduir al descobriment de la seva infidelitat i posterior divorci.

L'home ha confessat que durant els darrers anys de matrimoni va organitzar reunions amb prostitutes mitjançant aquesta aplicació de missatgeria del seu iPhone, i esborrava els xats a posteriori. Tanmateix, la seva dona va descobrir els textos suposadament eliminats a l'iMac familiar, la qual cosa va destapar diversos anys d'enganys.

Segons el demandant, Apple no va informar clarament que els missatges esborrats d'un dispositiu poden romandre visibles en altres dispositius enllaçats, fet que va provocar el descobriment inesperat que va portar la seva dona a demanar-li el divorci. "Si us diuen que s'ha suprimit un missatge, teniu dret a creure que s'ha suprimit", ha declarat al diari The Times. "Tot és bastant dolorós. Va ser una manera molt brutal d'esbrinar-ho", exclama.

El seu advocat, Simon Walton, del despatx d'advocats londinenc Rosenblatt, assegura que Apple ha enganyat en la seva comunicació sobre l'eliminació de missatges, fet que ha afectat altres usuaris de manera similar. Per aquest motiu, Walton està interessat a escoltar altres casos que hagin experimentat problemàtiques semblants.

Aquesta denúncia arriba en un moment en què Apple vol introduir canvis en la gestió de la privadesa en els dispositius interconnectats i en la transparència respecte a les dades dels usuaris. Per aquest motiu, el fabricant nord-americà està afegint noves funcions de privadesa a l'iOS 18.

stats