Economia 23/08/2020

Un 30% dels habitatges turístics passen al mercat de lloguer de llarga durada

Les immobiliàries creuen que aquest fenomen és temporal, perquè els propietaris els asseguren que en estabilitzar-se la pandèmia tornaran al mercat vacacional

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació Balear de Serveis Immobiliaris (ABSI) ha detectat un "augment considerable" de l'oferta de lloguer de llarga durada, segons ha informat l'agència Efe. Un fenomen causat pel covid-19 que ha provocat que al voltant d'un 30% dels habitatges turístics estiguin ara disponibles per ser llogats a llarg termini.

"Durant els darrers mesos, i en la totalitat de les agències associades a l'ABSI, hem incrementat el nombre de propietats destinades al lloguer tradicional fins al punt que a principi d'any pràcticament no en teníem estoc i ara dedicam una part important del nostre dia a la gestió d'aquest tipus de propietat", ha explicat el president de l'ABSI, Antoni Gayà, en una nota de premsa.

Un dels motius detectats per les immobiliàries de l'increment de l'oferta és que moltes propietats que estaven destinades al lloguer turístic vacacional han decidit canviar el seu model de negoci, molt tocat per la pandèmia. "L'estimació sobrepassa el 30% d'habitatges que han canviat el seu ús. A les zones costaneres l'increment és més gran i arriba en algunes àrees fins a tot al 40%", indica Gayà.

ABSI creu que aquest fenomen es mantindrà un temps, "però té data de caducitat", perquè els propietaris que es dedicaven al lloguer vacacional afirmen que, si bé per ara prefereixen una rendibilitat menor, quan millori la situació de la pandèmia i s'estabilitzi, tornaran al lloguer turístic. Encara que les immobiliàries no detecten una davallada considerable dels preus de lloguer, preveu que amb vista a setembre sí que hi haurà aquesta reducció, tant per llogar com per vendre.

stats