Economia 10/01/2022

Els habitatges de segona mà de les Illes són els més cars de l'Estat

Sant Josep de sa Talaia va ser el municipi més car d'Espanya

ARA Balears
2 min
Un habitatge en venda.

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on els pisos de segona mà són més cars. Segons el darrer estudi del portal immobiliari pisos.com, actualment el preu mitjà del metre quadrat d'aquests habitatges és de 3.319 euros, molt per sobre de la mitjana estatal, que aquest primer mes de l'any se situa en 1.878 euros.

Durant el 2021, l'Arxipèlag va registrar un increment continu en els preus dels habitatges de segona mà i s'ha mantingut la tendència a l'alça en relació amb les dades recollides durant el 2020 pel que fa als preus d'aquests tipus d'actius del sector immobiliari. Així, segons ha informat pisos.com a través d'una nota de premsa, en el darrer any s'ha registrat un augment del 5,24%, el segon increment més elevat de tot l'Estat, només per darrere de Madrid.

A més, semestralment, les Balears varen liderar els ascensos amb un increment del 6,24%; mensualment, també varen ser la comunitat autònoma de l'Estat que més va créixer, un 2,08%. Pel que fa a les xifres trimestrals, els preus dels habitatges de segona mà a les Balears es varen revaloritzar un 3,18%.

Sant Josep de sa Talaia va ser el municipi més car d'Espanya

Palma va registrar un ascens mensual del 2%, el novè més marcat de l'Estat. Interanualment, en canvi, va registrar una pujada del 8,93%, la quarta més intensa d'Espanya. Amb 3.396 euros per metre quadrat el desembre del 2021, Palma va ser la cinquena capital de província més cara.

Respecte dels termes municipals de les Balears, es Castell (12,57%) va ser el municipi espanyol que més va pujar trimestralment, mentre que sa Pobla (-10,67%) va ser el que més va caure en aquest període. D'un any a l'altre, Santa Maria del Camí (19,27%) va registrar el novè augment més elevat d'Espanya, mentre que Sant Llorenç des Cardassar (-12,23%) va ser el cinquè municipi on més varen caure els preus. Sa Pobla (1.330 €/m²) va ser el municipi de l'Arxipèlag més assequible el desembre del 2021, mentre que Sant Josep de sa Talaia (5.565 €/m²) va encapçalar el llistat de municipis més cars d'Espanya.

stats