Economia 01/10/2021

Sa Pobla és el municipi de les Balears més barat per comprar habitatges

Per contra, Formentera és el municipi amb el preu del metre quadrat més car

ARA Balears
1 min
Un carrer de Sa Pobla

PalmaSa Pobla és el municipi de les Illes Balears on són més barats els habitatges de segona mà. Segons l'estudi del portal immobiliari Idealista, el preu mitjà del metre quadrat d'aquestes cases del municipi mallorquí és de 1.376 euros, el més baix de l'Arxipèlag, seguit de Felanitx (1.417 euros/m2) i Inca (1.481 euros/m2). Per contra, els municipis més cars on comprar un habitatge usat són Formentera (7.988 euros/m2) i Sant Joan de Labritja (5.243 euros/m2).

El mercat immobiliari de segona mà illenc continua el seu augment progressiu i durant el mes de setembre se n'ha registrat un nou increment. Segons Idealista, en comparació amb l'any passat hi ha hagut una pujada d'un 5,2% i el preu mitjà del metre quadrat s'enfila fins als 3.206 euros.

Tot i això, la tendència ascendent no es manté a tots els municipis illencs. Segons el portal immobiliari, en el darrer any alguns municipis com Sant Joan de Labritja (-20,5%), Consell (-15,5% i Sant Llorenç des Cardassar (-14,6%) n'han liderat la caiguda, que ha equilibrat aquest augment que s'ha registrat a un gran nombre de pobles de l'Arxipèlag.

Pel que fa a la resta de l'Estat, les Balears continuen al capdavant de les comunitats amb un major preu dels habitatges de segona mà. Segons les dades publicades aquest divendres per Idealista, el preu mitjà del metre quadrat de l'habitatge de segona mà a tot l'Estat és de 1.813, quasi 1.400 euros menys que el que s'ha registrat a les Illes Balears aquest mes de setembre.

stats