Immobiliari
Economia 07/03/2023

Alcúdia, amb 3.400 euros per m2, és on més creix el preu de l'habitatge

La limitació del sòl i el desajustament entre l'oferta i la demanda en són l'explicació, segons Fotocasa

1 min
Port d'Alcúdia

PalmaEl metre quadrat d'habitatge s'ha venut al municipi d'Alcúdia a una mitjana de 3.433 euros, segons l'estudi que aquest dimarts ha fet públic el portal immobiliari Fotocasa. Aquest preu suposa un creixement interanual de més d'un 40 per cent i això fa que sigui el percentatge més elevat d'arreu de les Illes Balears.

Segons la responsable de l'estudi, María Matos, les causes d'aquest augment són "el desajustament entre l'oferta i la demanda en aquest municipi en concret, la limitació del sòl i la manca de polítiques que fomentin l'habitatge públic".

Tot i que el municipi d'Alcúdia és on més ha crescut percentualment el preu de l'habitatge, Santa Eulària des Riu és on l'habitatge ha assolit un preu mitjà més elevat durant el mes de febrer, amb gairebé 6.000 euros el m2. En concret, s'ha assolit la xifra mitjana de 5.889 euros/m2, que representa un creixement del 27,3 per cent. El municipi d'Eivissa és el segon més car, amb un preu de 5.777 euros/m2, cosa que representa un creixement del 13,7 per cent. En tercer lloc es troba Calvià, amb 5.137 euros, que representa un creixement de gairebé un 20 per cent.

stats