Economia 30/09/2020

El preu de l'habitatge a les Balears cau un 3,9% durant la crisi sanitària provocada pel covid-19

A Palma el descens ha estat d'un 8,1%

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl preu mitjà de l'habitatge a les Illes Balears ha caigut un 3,9% entre el primer i el tercer trimestre del 2020, els mesos centrals de la crisi sanitària provocada pel covid-19, segons ha informat l'agència Efe a partir del darrer informe de Tinsa. Segons aquest informe, a Palma els preus dels habitatges han caigut un 8,1%. Si es mira la variació interanual entre el tercer trimestre del 2020 i el del 2019, en el conjunt de les Illes els preus han baixat un 0,4% i a Palma, un 3,9%.

En el conjunt d'Espanya, el preu mitjà dels habitatges nous i usats ha descendit un 1,6% durant la crisi sanitària, fins als 1.361 euros per metre quadrat. Els preus dels habitatges han caigut un 0,4% el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any passat, la qual cosa suposa la primera caiguda interanual en el preu de l'habitatge a Espanya dels darrers cinc anys, des del tercer trimestre del 2015.

El director del Servei d'Estudis de Tinsa, Rafael Gil, ha assegurat que aquestes dades són "el començament d'una nova tendència que, en els pròxims mesos, podrà evidenciar la intensitat de l'ajust i la possible heterogeneïtat geogràfica". De fet, i segons adverteix Gil, els mercats de l'interior peninsular "són els que més han notat" l'ajust de valors durant els sis mesos de crisi sanitària.

En general, el preu mitjà estatal és un 13,7% superior al registrat durant la crisi anterior i es manté un 33,6% per sota del nivell màxim aconseguit durant l'auge immobiliari, el 2007.

stats