Economia 15/02/2021

El grup alemany TUI anuncia un ERO de prop del 15% dels seus treballadors a l'Estat

En un comunicat, l'empresa informa que l'Expedient de Regulació d'Ocupació podria afectar 180 treballadors dels 1.300 de la plantilla

i
Ara Balears
2 min
El grup alemany TUI anuncia un ERO de prop del 15% a la plantilla de les Balears

El touroperador alemany TUI ha anunciat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de prop del 15% de la plantilla de tot l'Estat. Concretament, afectaria un màxim de 180 treballadors d'un total de 1.300, segons ha informat l'empresa en un comunicat emès aquest dilluns. En el cas de les Balears, podria afectar una empresa que té 600 treballadors, però no han detallat a quants se'ls podria aplicar un ERO. Segons fonts consultades per aquest diari, l'empresa no hauria pres aquesta decisió a causa de la pandèmia, sinó per "canvis en el sector industrial". TUI ha explicat que s'ha posat en contacte amb totes les parts interessades i ha assegurat que " durant tot el procés es vetllarà pel compliment de les lleis i es respectaran tots els interessos en joc". A més, també argumenten que "per raons legals" no poden donar més detalls.

Sobre la situació del grup alemany n'ha parlat aquest matí el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Segons Negueruela, l'empresa "passa una situació difícil a la seva pròpia seu central, amb ajudes del govern d'Alemanya, i fa una reorganització en l'àmbit operatiu". El conseller ha explicat que la situació es troba en un primer moment de consultes i de negociar amb sindicats. De moment, el Govern està recollint tota la informació, parlant amb els representats dels treballadors i "treballant perquè hi hagi un acord, per això cal ser prudents", ha dit.

Negueruela ha demanat que les grans empreses siguin "especialment socials" amb la situació econòmica derivada de la pandèmia, ja que, ha recordat, les empreses petites estan apostant per la fórmula dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació, una mesura que "ha donat molt bon resultat els darrers anys".

A més, el conseller ha parlat dels acomiadaments que estan duent a terme diverses empreses turístiques, Negueruela ha explicat que algunes estan reorganitzant societats i, per tant, cal tenir en compte "quina de les unitats productives està en procés de reorganització empresarial". "Si hi ha reorganitzacions i fusions s'han de revisar les causes i esperar que arribin a acords amb els representants dels treballadors", ha explicat.

TUI no és l'únic grup que ha anunciat ERO. Recentment, el grup Iberostar també els ha aplicat. Concretament, la divisió de viatges del grup, World Two Meet, ha tancat 167 acomiadaments a les Balears, que suposen la meitat de la plantilla de les Illes.

stats