Economia 07/05/2019

Grifols guanya 114 milions el primer trimestre, un 20% menys

Les inversions fan baixar el benefici malgrat l'augment del 13% de les vendes

Ara
1 min
Grifols destina un 40%  del benefici a dividends

BarcelonaEl grup farmacèutic Grifols, especialitzat en hemoderivats, va tancar el primer trimestre amb un benefici net de 114 milions d'euros, un 20% menys que el mateix trimestre de l'any anterior, segons ha informat aquest dimarts la companyia.

Els resultats van baixar malgrat que les vendes conjuntes del grup es van elevar un 13%, fins a assolir els 1.157 milions d'euros. La companyia ha atribuït el descens dels guanys a les despeses no recurrents lligades a les transaccions corporatives i a les despeses financeres més elevades per l'evolució dels tipus d'interès, així com al canvi de la normativa comptable.

La inversió total neta en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) de la companyia ha augmentat fins als 89 milions d'euros, un 21,5% més que el mateix trimestre de l'any anterior, i ja suposa destinar-hi un 7,7% dels ingressos totals.

Els responsables de la companyia han destacat les fortes inversions estratègiques que s'han fet per augmentar l'obtenció de plasma, així com l'augment de la quantitat destinada a R+D+I, a màrqueting i vendes per mantenir el lideratge del sector.

A més, han destacat els resultats de l'assaig clínic AMBAR contra l'Alzheimer, l'acord de col·laboració i llicència tancat amb Rigel Pharmaceuticals i l'aliança estratègica amb Shanghai RAAS a la Xina, que "constaten l'estratègia de creixement sostenible i visió a llarg termini", segons han explicat els consellers delegats de l'empresa, Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu.

stats