Economia 03/05/2019

El Govern aprova 64 projectes de millora turística amb un pressupost total de 22 milions

Una part de les iniciatives que subvencionarà la Borsa d'Allotjament té com a objectiu la diversificació i la desestacionalització

Carles Tudurí
3 min
El Govern aprova 64 projectes de millora turística amb un pressupost total de 22 milions

PalmaEl Consorci Borsa d'Allotjament finançarà enguany un total de 64 projectes de millora turística que tindran un finançament de prop de 22 milions d'euros, una bona part dels quals té a veure amb la millora de productes i infraestructures per atreure turistes durant la temporada baixa.

Així, per exemple, s'ha aprovat la implantació de rutes de senderisme i de

ciclisme al nord i el sud del municipi de Porreres, amb una inversió de 347.259 euros, la construcció a Santanyí d'un carril bici des de Calonge fins a Cala Ferrera, amb 294.691 euros, i la pavimentació i conservació d'asfalt a la zona de Felanitx per a rutes de bicicleta, amb 363.472 euros. A Llubí es posarà en marxa una ruta per a aquest segment de viatgers que passarà pel camí d'en Blanc (Talaiots, moll d'en Blanc), el camí de les Lletreres i el camí de Son Rossinyol (pou públic de Son Rossinyol), amb un pressupost de 255.308 euros.

La consellera de Turisme, Bel Busquets, ha destacat que les ajudes arribaran a 43 ajuntaments, que reben el 80% del cost del projecte, però també que amb bona part d'aquestes iniciatives es dinamitza l'economia local, ja que són moltes les empreses locals que al final s'encarreguen de materialitzar les millores en infraestructures.

Els municipis més beneficiats han estat els més turístics, tot i que les ajudes també han arribat de manera important a altres indrets d'interior. Alcúdia, per exemple, rebrà mig milió d'euros per a la millora dels accessos a la platja del Port d'Alcúdia i 400.000 per millorar la protecció de la via pública i per a la senyalització turística.

Calvià suma una quantitat similar, amb mig milió per a la millora de diversos carrers de Torrenova i 432.498 euros per a la consolidació de murs al carrer de de la Costa de la Caleta de Portals Nous. Capdepera suma un milió, amb dos projectes finançat a parts iguals, un per a l'adequació i la millora de l'accessibilitat al carrer de Nuredduna i els accessos a la platja de Canyamel i l'altre per a l'adequació i la millora de l'accessibilitat a l'avinguda d'accés a sa Font de sa Cala.

Llucmajor suma també un milió per a l'adquisició del Cinema Recreatiu per convertir-lo en seu d'activitats i per a la reconversió del carrer del Gran i General Consell, a l'Arenal, en un eix cívic. Manacor podrà posar en marxa un punt d'informació turística i regular l'aparcament amb una ajuda de 489.324, mentre que l'embelliment dels voltants de la plaça del Carme de Portocristo, el carrer de Cristòfol Colom i el carrer de Bordils, disposarà de 500.000 euros.

Santa Margalida és també una de les localitats més beneficiades, amb mig milió d'euros per a la implantació d'unes piscines climatitzades amb els seus vestuaris i espais annexos a Can Picafort i mig milió més per la millora de l'accés a Can Picafort per la zona de Son Bauló.

Altres municipis menys turístics també han vist projectes aprovats, com Inca, que rebrà també un milió d'euros que repartirà a parts iguals per a la reforma del mercat obert i l'esponjament del nucli antic, a la zona del teatre Principal.

Les ajudes també han arribat a municipis més petits, com Maria de la Salut, que tindrà 464.000 euros per a inversions i actuacions per a la millora de l'oferta turística, o Santa Maria, que té aprovats dos projectes: un de mig milió d'euros per a la reforma i la rehabilitació de l'edifici catalogat de la posada de Son Llaüt per a la conversió en centre d'estratègia turística i un segon de 363.891 euros per a la rehabilitació integral del viari públic del centre històric de la Vila i la zona del mercat municipal.

stats