Economia 11/11/2020

El Govern no preveu que el turisme es normalitzi fins al 2022

Les previsions de l'Executiu apunten a un creixement econòmic d'un 11% l'any que ve

Ara Balears
2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela, durant la seva intervenció.

PalmaEl Govern de les Illes Balears no preveu que el turisme es normalitzi fins l'any 2022. Així ho ha assegurat el conseller de Turisme, Iago Negueruela, a la roda de premsa virtual de la World Travel Market de Londres, que s'ha fet aquest dimecres. Segons ha informat l'agència Efe, Negueruela també ha explicat que les previsions de l'Executiu apunten a un creixement econòmic d'un 11% l'any que ve.

Negueruela ha apuntat que l'estratègia de recuperació de les Illes Balears passa, a més d'intensificar les mesures de seguretat, per reforçar l'aposta per la qualitat i la recerca d'un client familiar, en detriment del "turisme d'excessos". El conseller ha apel·lat a la col·laboració conjunta amb els consells insulars, el sector turístic i els agents socials per definir estratègies que permetin la reobertura del turisme britànic com més aviat millor. "Només així les Balears tornaran a ser el referent turístic que han estat sempre", ha dit.

Per la seva banda, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat que "volem que els turistes del Regne Unit tornin com més aviat millor". A més, ha remarcat que l'Executiu autonòmic està disposat a fer tests diagnòstics de covid-19 als turistes britànics quan arribin a les Illes.

La presidenta ha subratllat que la seva preferència és que els viatgers arribin a les Balears amb el resultat negatiu d'una prova PCR recent, però ha dit que l'Arxipèlag podria fer-se càrrec del test a la seva arribada. Tot i això, ha dit que és necessari que s'estableixi una norma comuna per al conjunt europeu que permeti recuperar la mobilitat internacional i reactivar el turisme.

Armengol ha destacat el gran impacte que ha tingut la crisi del covid-19 en el turisme i, en conseqüència, l'economia de les Balears, encara que ha llançat un missatge optimista: "Estam convençuts i tenim fe que superarem aquesta crisi". La presidenta també ha celebrat els avanços en la vacuna i ha expressat la seva confiança que el treball conjunt amb el sector permetrà la reobertura al turisme a partir del març del 2021.

stats