Economia 09/11/2020

El conseller Iago Negueruela defensa que les Balears estan preparades per a la temporada turística del 2021

Aquest dilluns ha començat la World Travel Market a Londres i els representants de les Illes han destacat la seva confiança en la reactivació turística del mercat britànic

Ara Balears
2 min
El conseller Iago Negueruela ha participat en la presentació conjunta en la jornada inaugural de la World Travel Market.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns durant la fira de turisme de Londres (WTM) que les Balears estan preparades per ser una destinació segura durant la temporada del 2021, en què apostaran pel turisme britànic, segons han informat en un comunicat.

"Estam preparant de manera decidida amb el conjunt del sector la temporada 2021, que serà clau i estratègica, i en la qual confiam per a la recuperació del mercat britànic, molt important per a les Illes", ha dit el Negueruela. Segons el conseller, la recuperació del sector turístic l'any que ve serà clau i estan preparats amb protocols de seguretat que demostren que "les empreses estan a l'altura de les circumstàncies".

Així mateix, Negueruela ha explicat que amb vista a la pròxima temporada les Illes apostaran pels "segments estratègics de turisme de cada illa" per atreure'n "un tipus diferent". "Som una destinació clarament segura, amb magnífiques infraestructures sanitàries, i venir a les Illes serà una manera de poder descansar i relaxar-se amb cada activitat", ha conclòs.

Després de la intervenció del conseller, cada una de les illes han presentat les seves novetats turístiques. En el cas de Mallorca, el conseller de Turisme del Consell, Andreu Serra, ha presentat l'illa com una destinació amb totes les garanties per a un turisme segur. Per la seva banda, la presidenta de Menorca, Susana Mora, ha destacat l'aposta per la sostenibilitat i l'ecoturisme. El director insular de Turisme d'Eivissa, Juan Miguel Costa, ha remarcat l'especial relació entre l'illa d'Eivissa i el Regne Unit, i Formentera, a través del gerent del seu Patronat de Turisme, Carlos Bernús, ha mostrat l'illa com a destinació per a l'esport, especialment els esports aquàtics.

Reunió amb ABTA i l'aerolínia Jet2

Precisament aquest dilluns el conseller i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, han mantingut reunions per via telemàtica, tant amb l'aerolínia Jet2 com amb la patronal d'agències de viatges i touroperadors del Regne Unit, ABTA. Durant les dues reunions han traslladat les línies de treball en les quals el Govern està treballant per poder reobrir les Illes al turisme de manera segura.

Després de la reunió amb ABTA, Negueruela ha destacat la importància que té que la reobertura de la pròxima temporada turística a les Illes Balears es faci amb les màximes mesures de seguretat. "L'aposta ara és l'obertura", ha remarcat el conseller, i ha insistit que "la defensa del sector per part del Govern és clara".

En la mateixa línia, ha traslladat a ABTA que s'estudiarà quins controls es poden instaurar "per veure què plantejam per al 2021 i com", juntament amb el sector perquè "és clau la seva preparació i comercialització". Negueruela ha tornat a dir que "hem de reactivar el sector turístic al més aviat possible".

stats