Economia 03/06/2019

El director general de Ports reconeix que els creuers ja són un problema a les Balears

El Govern proposa desviar alguns vaixells a Alcúdia per evitar la massificació a Palma

Carles Tudurí
1 min
Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

PalmaEl Govern plantejarà la possibilitat de desviar creuers al port d'Alcúdia per tal d'evitar la massificació que hi ha al centre de Palma durant alguns dies de la setmana en els quals coincideixen nombroses embarcacions de grans dimensions, segons ha explicat Xavier Ramis, director general de Ports i Aeroports, que actualment està en funcions. "Hi ha una problemàtica i hem de cercar alternatives", ha reconegut Ramis.

El director general de Ports i Aeroports ha destacat que aquesta legislatura s'ha d'abordar la "problemàtica" respecte al turisme de creuers i ha explicat que fer-ho serà "una de les bases de la nova legislatura que presidirà Francina Armengol". Creu que cal estudiar mesures com ara diversificar els horaris de l'arribada d'embarcacions o evitar que Palma sigui l'únic receptor de creuers a Mallorca. "Govern, consells i ajuntaments hauran d'estudiar a fons aquest assumpte perquè l'arribada de creuers a les Balears és necessària però hem d'evitar els punts de massificació", ha dit Ramis en una roda de premsa.

"A l'illa tenim dos ports importants, Palma i Alcúdia, i una solució és diversificar, no concentrar tot el trànsit en un dels ports. És una qüestió en la qual tenen molt a dir l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca", ha insistit Ramis. També considera que s'han de fer millores per evitar la imatge que dona la ciutat als creueristes: proposa electrificar el Port de Palma per evitar la contaminació i millorar els creuers mateixos per tal que avancin en reciclatge i redueixin la pol·lució.

stats