Economia 21/05/2022

El Govern inicia el procés per elaborar els pressupostos generals per al 2023

La consellera Rosario Sánchez signa l'ordre per a l'elaboració dels comptes, enfocats a continuar amb la recuperació

ARA Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez

PalmaEl Govern, a través de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, ha iniciat el procés per a l'elaboració dels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma per a l'any 2023. Segons ha informat Hisenda i Relacions Exteriors aquest dissabte en nota de premsa, la consellera Rosario Sánchez ha signat l'ordre, publicada aquest dissabte en el BOIB, per la qual es dicten les normes per a l'elaboració dels pròxims comptes autonòmics, enfocats a "continuar amb la recuperació econòmica i social, el reforç dels serveis públics i les actuacions estratègiques de millora, transformació i diversificació del model productiu de la Comunitat".

El Govern inicia aquest procés cap als nous pressupostos per al pròxim 2023 després d'haver mobilitzat el volum més gran de recursos públics en els darrers anys per fer front a l'impacte de la pandèmia del covid-19 i en un escenari actual marcat pels efectes de factors d'incertesa com la mateixa evolució de la pandèmia, la invasió de Rússia a Ucraïna, la crisi energètica i l'augment dels preus de béns i serveis, entre altres, tal com assenyala l'ordre signada per la consellera, una vegada la Direcció General de Pressupostos ha començat el treball previ per preparar l'elaboració del projecte pressupostari.

En aquest sentit, l'ordre indica que les mesures adoptades per al sosteniment de rendes i del teixit productiu, dirigides a les famílies més vulnerables, empreses i autònoms, conviden a projectar la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació en els nivells previs, que, al seu torn, permetran mantenir els ingressos tributaris essencials per apuntalar els serveis públics que gestiona la Comunitat Autònoma.

Amb la confecció del projecte pressupostari per a 2023, es pretén culminar els principals objectius polítics de l'actual equip de govern. Com en exercicis precedents, els 'Acords de Bellver' constituiran el principal full de ruta del que resta de legislatura, amb la missió de reforçar els serveis públics en general i afrontar els reptes en matèria d'habitatge, mobilitat i transició ecològica, tal com assenyala l'ordre signada per la consellera Rosario Sánchez.

Aquesta ordre regula l'elaboració de l'avantprojecte de llei de pressupostos i també estableix que les administracions, els organismes públics i els seus ens instrumentals continuïn vetllant per incorporar la perspectiva de gènere en les seves polítiques. Com en els darrers anys, també ha de promoure's una avaluació integral de totes les polítiques relacionades amb la infància; i es preveuen instruments de participació ciutadana que va incorporar la Llei 12/2019 de consultes populars i processos participatius.

stats