Economia 15/07/2019

El Govern farà 700 inspeccions per comprovar l'aplicació del registre laboral

La campanya d'estiu contra la precarietat en el treball disposarà enguany d'un reforç de 32 inspectors i subinspectors de l'administració central

Carles Tudurí
2 min
Negueruela, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

PalmaLa campanya d'estiu contra la precarietat laboral que duen a terme de manera conjunta el Govern de les Illes i la Inspecció de Treball de l'administració estatal té enguany com a novetat la realització de 700 actuacions per tal de comprovar l'aplicació del registre de la jornada laboral, que es va convertir en obligatori al mes de maig.

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha presentat aquest pla en un acte en el qual també ha participat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i hi han assistit representants sindicals i empresarials.

L'actuació disposarà d'un reforç extraordinari de 32 inspectors i subinspectors que efectuaran prop de 1.300 actuacions. Es tracta, principalment, de detectar incompliments de contractes en tema de temporalitat i parcialitat, tot i que enguany s'hi afegeix l'esmentat control del registre de la jornada laboral.

Negueruela ha assegurat que aquest control, en principi, no es tracta d'una actuació sancionadora, sinó que pretén incrementar el compliment de la posada en marxa del registre. Una vegada acabat el període de "gràcia" que l'administració havia donat per implementar aquesta mesura, l'establiment del registre és totalment obligatori i el seu incompliment pot traduir-se en sancions, encara que el conseller ha explicat que primer es donarà un temps a les empreses que no compleixen aquesta norma per adaptar-se a les noves exigències.

Per illes, Mallorca tindrà un reforç de 16 inspectors, que faran 650 actuacions. Menorca, sis inspectors i 240 inspeccions; Eivissa, vuit inspectors i 320 actuacions. A Formentera es destinen dos inspectors, que faran 80 actuacions.

La presidenta ha recordat que durant els darrers quatre anys aquests plans de lluita contra la precarietat s'han traduït en la millora de la situació de més de 24.000 treballadors, que tenien contractes amb menys hores de les que estaven feien o que eren temporals tot i que havien de ser indefinits.

stats