Economia 18/10/2021

El Govern i l'Estat eviten amb un acord un recurs d'inconstitucionalitat als pressupostos autonòmics del 2021

La discrepància es trobava en si l'increment de les retribucions bàsiques per al 2020 s'havia respectat o no

ARA Balears
1 min
El Tribunal Constitucional.

PalmaEl Govern balear ha arribat a un acord amb l’Estat per evitar que aquest presenti un recurs d’inconstitucionalitat per als pressupostos autonòmics del 2021. La discrepància es trobava en si l’increment de les retribucions bàsiques per al 2020 s’havia duit a terme o no.

Concretament el Govern havia d'elaborar un augment del 0,9% de les retribucions a llocs públics, tal com establia el Reial Decret Llei 2/2020. Segons han explicat des de la Conselleria d’Hisenda, a la Llei de pressupostos de la comunitat autònoma hi apareixia una taula de retribucions. Hi sortia la mateixa retribució que el 2020 i això l’Estat ho va entendre com que no s’havia aplicat. Però realment l'acord retributiu no estava dins dels pressupostos perquè era un conveni signat després d'aprovar-los.

L'acord amb les Balears no ha estat l'únic, sinó que des de setembre el Ministeri de Política Territorial no n'ha tancat amb els governs de Catalunya, Aragó, el País Valencià i Navarra. Així, han evitat recursos davant el Tribunal Constitucional sobre vuit normes amb les quals existeixen discrepàncies.

stats