Economia 30/10/2020

El govern espanyol destina 100 milions d'euros al sector turístic balear

Per a l'any 2021 està prevista una inversió de 20 milions d'euros

Ara Balears
2 min
L'aeroport de Palma.

PalmaEl Ministeri de Turisme preveu una inversió de 100 milions d'euros per als pròxims tres anys per donar suport al sector turístic de les Balears en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, segons ha informat la Delegació del govern espanyol en un comunicat.

Per al 2021 està prevista una inversió de 20 milions d'euros, segons recull l'avantprojecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per a l'any vinent a fi de posar en marxa una estratègia de resiliència per a les Illes Balears. L'objectiu és abordar les conseqüències de la caiguda del turisme i, a més, promoure les grans transformacions pendents del model turístic balear i aprofundir en la seva sostenibilitat.

El pla també preveu la introducció d'incentius al manteniment de l'activitat turística els 365 dies de l'any, per tal d'atreure el turisme amb una oferta desestacionalitzada i preparada per acollir visitants durant tot l'any. Precisament, la ministra Reyes Maroto ha destacat que "per al govern és una prioritat donar suport al sector turístic de les Balears i contrarestar els efectes de l'impacte de la pandèmia".

L'objectiu d'aquesta inversió, segons expliquen en el comunicat, és apostar per la modernització de les infraestructures, la diversificació, la inversió en economia verda i l'eficiència energètica. A més destaquen que aquesta inversió ajudarà a millorar la cohesió social i econòmica de les Balears, "fortament afectades per la pandèmia".

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat que han treballat constantment amb el Ministeri per tenir un apartat propi per als arxipèlags. A més, ha explicat que aquesta quantitat "ens permet obrir línies importants de treball", tot i que ha afegit que concorreran a altres convocatòries que hi haurà per a les comunitats autònomes a fi d'aspirar a tenir més recursos que aquests 100 milions. Negueruela ha remarcat que és una quantitat "molt important i molt alta" per poder fer canvis necessaris dins del sector.

Valoració positiva dels hotelers

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i l'Agrupació de cadenes hoteleres de Balears han valorat de manera positiva aquesta inversió de 100 milions d'euros del govern espanyol per al sector turístic illenc. En un comunicat conjunt, les dues entitats han destacat que "és una notícia positiva perquè hem estat la comunitat més durament colpejada i necessitam un rescat econòmic i social, però reclamam a Madrid que assigni més fons que ens ajudin a mitigar els problemes estructurals i la infrafinanciació que arrossega l'Arxipèlag".

A més, les dues associacions reclamen treballar de manera conjunta amb el Ministeri i la Conselleria en la planificació i desenvolupament dels projectes que es puguin fer amb aquesta línia d'ajudes.

stats