Economia 19/04/2021

El Govern defensa que totes les empreses de transport i les agències de viatges de les Balears rebin les ajudes del fons estatal

També ha recordat que es modificarà el decret llei que permet repartir aquests ajuts

1 min
Els cotxes de lloguer representaren l’11% del parc automobilístic de les Balears durant els mesos d’estiu de l’any 2017.

PalmaEl Govern defensa que el 100% de les empreses especialitzades en el lloguer de vehicles, transportistes i agències de viatges rebin les ajudes del govern espanyol. Així ho ha traslladat l'Executiu a representants d'aquest sector durant una reunió al Consolat de Mar.

"Hem d'aconseguir que totes les empreses d'aquests sectors puguin accedir a aquestes ajudes. Són sectors molt afectats per la pandèmia", ha afegit el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. En aquest sentit, ha recordat que es modificarà el decret llei que permet repartir-les, amb l'objectiu que aquests sectors se'n puguin aprofitar. Segons el conseller, "en breu" aquestes ajudes estaran "programades i fetes".

El conseller no ha parlat de quantes empreses de les Illes se'n podrien beneficiar, però calcula que "seran milers". Negueruela ha reconegut també el gran impacte que el coronavirus ha tingut en aquests tres sectors. En el cas del transport discrecional, ha assenyalat que no només està afectat per la pandèmia, sinó que ho arrossega des de la caiguda de Thomas Cook. A més, "tot el sector del rent a car n'està afectat i totes les agències de viatges han vist una caiguda dels ingressos superior al 30%", ha afegit.

stats