Economia 20/07/2021

El govern espanyol no millorarà la Llei de la segona oportunitat

PIMEM es lamenta d'una decisió que hauria pogut contribuir molt a la recuperació econòmica de les Illes

ARA Balears
2 min
Segons ha explicat el president de PIMEM, Jordi Mora,

Palma"Amb la pandèmia, a les Illes molts d'empresaris i autònoms s'arruïnaran per un excés d'endeutament." Així de taxatiu ha estat el president de PIMEM, Jordi Mora, a l'hora de parlar de com és d'important la Llei de la segona oportunitat per a l'economia illenca. "És fonamental que el govern estatal la millori", continuava, ja que és una llei que permet tornar a començar a les persones i empreses insolvents i sobreendeutades. Així, consisteix en l'exoneració dels deutes dins un període concret de temps.

Les institucions econòmiques mundials ho recomanen

No és només una proposta que vingui de la patronal de les Illes, sinó que que s'ha recollit d'organismes internacionals com l'FMI o el Banc Mundial, que donen suport a aquesta reformulació perquè, després de la crisi econòmica causada pel coronavirus, tant les pime com els autònoms tinguin facilitats per recuperar-se i, sobretot, no hagin de posar fi a la seva activitat.

La Seguretat Social i Hisenda, imprescindibles

La patronal creu essencial eximir dels deutes amb la Seguretat Social i Hisenda i que això s'incorpori a la llei interpel·lada. Són propostes que connecten amb les que ja es varen fer en relació amb les condicions de les ajudes covid-19 per a empreses i autònoms, les dels 855 milions. En aquella ocasió, ja es va reivindicar poder demanar moratòries per poder fer efectius aquests tipus de pagaments.

Una reformulació necessària

PIMEM, a més, també defensa l'eliminació de mesures formals, com la suspensió de requisits per presentar-se a concurs de creditors, ja que així l'únic que s'aconsegueix és dilatar el procés. Dictaminen que és necessària una "reforma profunda que reguli les estructures de privilegi dels creditors hipotecaris i les administracions públiques." Amb aquestes paraules s'ha reafirmat el president de la Confederació de Petites i Mitjanes Empreses (Conpymes), José Luis Roca, i ha explicat que, per revertir la situació dels creditors hipotecaris privilegiats, s'hauria d'arbitrar a través de la mediació administrativa extrajudicial.

stats